Pannekaker

Varma pannkakor med blåbär

Varma pannkakor med frisk blåbärsslylt, vem säger nej till det? Denna vardagsfavorit är enkel att laga och har få ingredienser som oftast finns hemma. Använd detta recept och toppa pannkakorna med vad du önskar i form av bär, socker, sylt, choklad, glass – ja här kan fantasin flöda.

Ingredienser

Pannkakssmet:

  • 1 liter mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 6 tsk socker
  • 1,5 tsk salt

Topping:

  • Färska blåbär
  • Blårbärssylt
  • Socker

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten i en stor skål.
  2. Vispa samman ingredienserna till en till en slät smet.
  3. Ta fram en stekpanna och sätt plattan på mellan värme. Tillsätt en klick smör.
  4. Häll i smet och sprid den i pannan.
  5. Stek till pannkakan blir gyllenbrun, och mitten börjar bli fast. Vänd pannakakan.
  6. Stek pannkakan så att andra sidan blir gyllenbrun.
  7. När pannkakan är färdig lägger du över den på en tallrik med aluminium folie över. Stek färdigt resten av pannkakorna.

Servera de varma pannkakorna toppad med blåbärssylt, färska blåbär eller det du önskar.

Gillar du varm choklad?

Pröva vårt recept på varm choklad med havssalt!

 

Se recept